Sajtó – Song-óra

Song-óra

Sajtó

Népzenegyűjtő expedícióról a Szeretlek Magyarországon

Afrikába megy népdalokat gyűjteni a magyar zenészpár.
Songoro Fatime és Császári Gergely három hónapra utaznak Tanzániába, Bartók és Kodály nyomdokain. Tervüket közösségi finanszírozással valósítanák meg.
img_1515

Portré a Mandinerben

A képen látható mikrofonsérós lánynak köszönhető, hogy mára burjánzani kezdtek a rögtönzéses muzsikálás alkalmai, a jam sessionök Budapesten. Sőt, Songoro Fatime hatása egédsc_3928szen Kolozsvárig elér.

A kvótakampány ennek ellenére megtette a hatását: megkapta már, hogy „rohadt migránsként” takarodjon „haza”. A Mandiner megkereste a fiatal, egyre elismertebb szaxofonost és zeneszervezőt, hogy megtudjuk, ki fia borja, mennyire migráns… Kiderült, hogy semennyire. Ő egy magyar lány és kész. Portrénk.

 

 

Interjú az origo kulturális rovatában

“Songoro Fatime kislányként kezdett szaxofonozni, mára pedig ő a pesti romkocsmanegyed pezsgő zenei életének egyik motorja. Szerinte sokszor hiányzik az összetartás, és fölöslegesen gyártunk magunknak problémákat. Ideje összehangolódni! “

20150206songoro-fatime9


Interjú a magyar narancsban

“Alapítottál egy összművészeti színteret. Hogyan csinál ilyet az ember?”


 

Duna TV

csodabogár produkció
“Fiatalok, kreatívak, kiemelkedőek. Különleges ifjak (a jövő ígéretei) és jeles példaképeik: a művészetek, a sport, a tudomány, az innováció területein.

A “Csodabogár” navigáció a tehetséggondozásban, de a gyermeknevelés hétköznapi praktikáiban is. Hogyan lehet biztatni, bátorítani gyermekeinket az eredményekre, megélni az örömöt a tehetség kísérésében? Miként fejlesszük kreatív gondolkodásukat? Milyen képzési formát válasszunk, mi módon támogassuk gyermekeinket?”

 

Gramofon – klasszikus és jazz folyóirat

” Gramofon.hu internetes folyóiratunkban is útjára indítjuk az Ifjú tehetség rovatot, amely lapunk nyomtatott kiadásában már évek óta rendszeresen megtalálható. A cél természetesen az, hogy bemutassuk olvasóinknak a magyarországi klasszikus zenei, jazz és népzenei szcéna ígéretes tehetségeit, különleges fiatal alkotóit és előadóit. Első interjúalanyunk Songoro Fatime „jazz-közeli” szaxofonos és zenei szervező.”

2012-10-04

Impress magazin

“Songoro Fatime a magyar-tanzániai szaxofonos lány összművészeti kezdeményezései összehozzák a különböző művészeti ágak képviselőit.”

halászbástya

 


Song-óra a TEDxYouth Budapest színpadán

“Küldetése a hazai művészeti közeg ráhangolása az összehangolódásra. Előadásában arról mesél, hogyan építette fel azt a közeget, amelyben művészeti és szervezői tevékenysége zajlik.

Songoro Fatime 7 éves korában kezdte hangszeres zenei tanulmányait. Jelenleg szaxofonos, valamint az általa alapított összművészeti színtér, a Song-óra művészeti vezetője, producere, és az azonos című Tilos rádiós magazin műsorvezetője.”

http://ted.com/tedx


 

Művésztelep 2014

Novákfalva üdülőfaluban másodszor került megrendezésre a Song-óra Alkotótábor, ahol immár hagyományosan augusztus utolsó tíz napján zenészek és képzőművészek alkotnak és reflektálnak egymás művészetére.