Improvizációs önfejlesztő kör a Mediawave-en – Song-óra

Song-óra

Hírek

received_10210033073397386

Improvizációs önfejlesztő kör a Mediawave-en

Song-óra “ráhangolás az összhangra” zenei improvizációs önfejlesztő kör

Vezető: Fatime Songoro (szaxofon)

Meghívott előadók:

Császári Gergely és Vitali Maembe

1

“Tune up for attunement” – A Song-óra az a hely, ahol egymásra figyelve, nyitott szívvel, zenélve ismerkedhetsz másokkal. Ahol mindenki az önismereti expedíciójára indul. Utazz velünk a pillanatban.

A körben testet és lelket megmozgató improvizatív játékok útján újratalálkozhatsz önmagaddal. A biztonságos, de szokatlan feladatok lehetőséget adnak arra, hogy új, spontán viselkedésekkel kísérletezz, egódat elcsendesítve és gátlásaidat levetkőzve időzz a pillanatban. Itt semmi más dolgod nincs, mint nyitott szívvel jelen lenni és zenélni.

Jelentkezz, ha úgy érzed:

Az együtt-zenélés odafigyelésen alapszik

Hiszel a közösségi és élményalapú tanulásban

Rendszeresen hallgatsz zenét és sokféle koncertet látogatsz

Érdekel mi van a zenén túl

Foglalkozol önismerettel

Megismernél nyitott, fejlődni vágyó embereket

A song-óra műhelyben résztvevők 04.28 és 05.01 között napi 3 órás intenzív improvizációs kurzusra vállalkoznak. Az együttlét utolsó napján koncert keretein belül mutatják be a közönségnek a song-órázás eredményét.

Jelentkezni motivációs levél küldésével lehetséges.

info@songora.hu

A foglalkozás legkevesebb 6 fővel legfeljebb 12 fővel indul.

A műhelyben való részvétel díja:
6.000.-Ft
Magában foglalja a MEDIAWAVE Fesztiválra való ingyenes belépést.
Szállás:
Ingyenes sátorhely vagy az erődben hozott matracon biztosítunk lehetőséget.

A fesztiválról bővebben itt:

http://www.mediawavefestival.hu

“A zene híd, a lelkem pedig a zenéé. Életemet a zenének szentelem, és annak az üzenetnek, amit a művészetek iránt fogékony embereknek tudok közvetíteni a zene által. A szabad improvizáció központi szerepet tölt be az életemben, erre az alapra építve járom saját utamat.
Egész életemben világok között mozogtam, folyamatosan igyekszem szélesíteni tudásom, világlátásom, mélyíteni emberi kapcsolataimat.”

Songoro Fatime

Vitali Maembe – gitáros, énekes (Tanzánia)

Vitali Maembe ismert tanzániai zenész.
Művészete magában hordozza a hagyományos afrikai hangzásvilágot, szókimondó szövegeiben és verseiben kiemeli az Afrikában fennálló poltikai-társadalmi problémákat.
Mint ahogy az Fela Kuti vagy Franklin Boukaka munkásságára is jellemző, Maembe zenéje is arra összpontosít, hogy párbeszédet generáljon, abban bízva, hogy az emberek megoldásokat találnak a felmerülő problémáikra.

“Védőoltás a korrupció ellen” nevezetű hosszú tanzániai zenei turnéja során számos várost és más településeket látogatott meg társaival, hogy a polgárok esélyt kapjanak arra, hogy felszólaljanak a korrupció ellen.

A mai napig öt albumon rögzítette dalait és koncertet adott jelentős afrikai zenei eseményeken, mint például a Bagamoyo Arts Festival, Karibu Festival, Zinduka Festival, World Day of Social Justice, Sauti za Busara, valamint európai nagy városokban is.

www.vitalimaembe.com

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.